Przeglądaj według autora "Charzyński, Przemysław"
-
Culinary tourism in the Cuiavian-Pomeranian Province, Poland
Charzyński, Przemysław; Łyszkiewicz, Agnieszka; Musiał, Monika; Podgórski, Zbigniew (Pegem Akademi, 2015)The physical, geographical and environmental conditions, as well as the cultural heritage, have a good influence on the tourist at tractions in the Cuiavian-Pomeranian Province. As it was presented, the region offers a ... -
Non-educational computer games in bilingual teaching of Geography with the example of SimCity
Sojka, Tomasz; Podgórski, Zbigniew; Charzyński, Przemysław; Stawska, Monika (SOP Oświatowiec Toruń, 2016) -
Potencjał rozwoju turystyki kulinarnej w Korei Południowej
Charzyński, Przemysław; Podgórski, Zbigniew; Kamecka, Agata (2016)Obserwowana ostatnio promocja kultury koreańskiej, a w konsekwencji i kulinariów dzięki m.in. filmom i dramom powoduje wzrost zainteresowania tą częścią świata, tym bardziej, że turystyka kulinarna, jest jednym z najmodniejszych ... -
Projekt międzynarodowych praktyk dydaktycznych w kształceniu i doskonaleniu nauczycieli geografii
Podgórski, Zbigniew; Charzyński, Przemysław; Sojka, Tomasz (2016)Najpopularniejszymi europejskimi programami związanymi z edukacją są m.in. Comenius, Erasmus, Erasmus+. W każdym z wymienionych programów jednym z najważniejszych celów jest mobilność edukacyjna uczniów, studentów, a także ... -
Raising territorial awareness of the students from Gorzów Wielkopolski county (Poland) as part of geographical and historical education
Podgórski, Zbigniew; Mielczarek, Agnieszka; Charzyński, Przemysław; Stańczyk, Remigiusz (2014)This article contains selected results of research on the course of geographical regional education and the territorial awareness of pupils in Gorzów county (Western Poland), a region situated on the border with Germany ... -
Uwarunkowania rozwoju turystyki kulinarnej w województwie pomorskim
Charzyński, Przemysław; Gonia, Alicja; Podgórski, Zbigniew; Kruger, Agnieszka Anna (2017)W artykule scharakteryzowano kuchnię Pomorza, którego kulinarne dziedzictwo zostało częściowo zapomniane w okresie PRL, a obecnie jest na nowo odkrywane. Wskazano charakterystyczne potrawy dawnej i ...